Beställa catering till konferens

När man är på konferens är det viktigt att servera sin personal näringsrik och god mat, så att de orkar hålla energin uppe och koncentrera sig på de möten och föreläsningar som ska klaras av under dagen eller dagarna. Samtidigt är det bra om det går snabbt att förbereda och äta maten, eftersom man vill hinna med så mycket som möjligt. Då kan catering vara ett bra alternativ. När man beställer catering tillagas maten i beställarens lokal, och transporteras till lokalen där konferensen äger rum. Hos vissa cateringföretag ingår även serveringspersonal, vilket kan vara praktiskt om man vill ha en sittande måltid istället för en buffé. Det finns dock vissa saker som man måste tänka på när man beställer catering.

En av de viktigaste frågorna att ställa en cateringfirma som du funderar på att beställa mat från gäller hygienen kring hur maten tillagas. För att vara säker på att hygienförhållandena är tillfredsställande ska cateringfirmans kök ha godkänts av hälsovårdsmyndigheten. Det är också viktigt att företagets personal har utbildning i vilka regler som gäller kring livsmedelshygien. Ett seriöst cateringföretag bör också genomföra regelbundna kontroller för att försäkra sig om att maten håller rätt temperatur under lagring, under transport och vid leverans. Om ditt företag har personal med specialkost, till exempel allergiker eller vegetarianer, är det också viktigt att kontrollera att cateringföretaget vet hur man tillagar mat utan särskilda ingredienser.Beställa catering till konferens 1

Andra frågor som man bör kontrollera gäller företagets anställningsförhållanden, försäkringar och ekonomi. Det kan verka irrelevant, eftersom det inte har med maten att göra, men det är en indikation på om företaget är seriöst eller inte, vilket kan avspeglas i maten de tillagar. En sak att kontrollera är således om företaget följer rådande kollektivavtal och om personalen är försäkrad. Företaget bör också ha en ansvars- respektive transportförsäkring. Slutligen bör man kontrollera att företaget betalar sina skatter och avgifter som de bör, och använder korrekt momssats (12 procent för mat som levereras, 25 procent om servering ingår).

Att beställa catering kan vara ganska kostsamt. Om du har ett mindre företag och vill ha bra mat på er konferens, istället för snabbmat, kan det därför vara ett alternativ att laga maten själv. Du hittar tips och recept på mat som går snabbt att laga till många på Matklubben.se.

 

Taggar: , , , , , , ,

 

Fler artiklar om Konferens

 
 

Dela 
 
 
 
erudito