Driva hotell – att tänka på

Att öppna ett eget hotell är nog en dröm för många. Helst kanske man föreställer sig ett litet strandhotell på en paradisö, men eftersom den drömmen kan vara betydligt svårare att förverkliga kanske många börjar med ett mindre hotell på hemmaplan. Även det är dock en stor utmaning som man bör tänka över noga innan man tar sig an. Man bör till exempel vara beredd på att arbeta betydligt fler än åtta timmar om dygnet – inte bara under uppstartsfasen, utan även när verksamheten är igång. Om du trivs med det, och tycker om att ge sina gäster bra service, är dock rollen som hotellägare för dig.reception-1015489_960_720

De som redan befinner sig i den rollen menar att en av de viktigaste faktorerna för att driva ett framgångsrikt hotell är personalen, att ha rätt person på rätt plats. Som ägare kommer du inte att kunna vara på alla platser samtidigt, och därför är det viktigt att du har anställt personal som du kan lita på och som lever upp till den service du vill leverera. Att personalen ska ge bra service handlar dock också om att du som arbetsgivare skapar ett klimat där de är glada och nöjda – detta kommer att lysa igenom när personalen bemöter dina gäster.

Något annat man måste ha i åtanke är att ett hotell är beroende av all annan verksamhet som pågår i staden eller i området. Om restaurangen runt hörnet får ett bra rykte påverkar det din verksamhet positivt, och om museer och turistattraktioner i staden får dåliga omdömen påverkar det också din verksamhet. Det gäller därför som hotellägare att engagera sig aktivt i lokala näringslivsfrågor, och arbeta för att det ska gå bra för orten generellt.

När man måste göra allt detta, och samtidigt hålla koll på den dagliga ruljangsen som städning av rum, bemanning av receptionen, avtal med matleverantörer, inredning av bar och lobby samt en rad andra detaljfrågor, vill man sannolikt bespara sig så mycket arbete som möjligt där man kan. Ett sätt att göra det är att låta Fakturino hjälpa en med factoring. Då sparar man mycket tid på att man slipper en hel del pappersarbete.

 

Taggar: , , ,

 

Dela 
 
 
 
erudito