Fixa en lyckad konferens

Att åka på konferens är för många företag ett bra sätt att vidga sina vyer. Dels är det ett bra sätt att åka iväg några dagar med sina arbetskompisar och på detta sätt öka lagkänslan. Det kan också vara ett sätt att tänka i nya banor och tillsammans med medarbetarna ta fram nya strategier och lösningar på olika problem företaget kanske står inför. Hur utformar man då en lyckad konferens? Många väljer att skapa en blandning av nytta och nöje, där man dels går igenom viktiga framtida utmaningar för företaget och dels stärker banden mellan de anställda. Att medarbetarna känner förtroende för varandra skapar en mer produktiv arbetsmiljö och kan vara till nytta både för företaget i stort och för de enskilda individerna.

 

Tips på aktiviteter på konferensen

Sajten foretagande.se tipsar om olika sätt att nå framgång med lagbyggande aktiviteter på konferensen. Att skapa en slags talangjakt där man försöker ta fram olika medarbetares oanade talanger är ett populärt koncept,

friheten_lyckaeftersom det gör att man ser på varandra på nya sätt. På en arbetsplats är det lätt hänt att man fastnar i invanda mönster och ser på sina medarbetare på ett endimensionellt sätt. Genom att dela in de anställda i grupper och ha en tävling om vilken grupp som lyckas presentera de bästa och mest överraskande momenten kan man vidga vyerna och få folk att upptäcka nya sidor av varandra.

Öva på samarbete

Ett klassiskt moment på en konferens är att försöka öva upp lagandan och förmågan att samarbeta. Att låta deltagarna tillsammans bygga något och sedan utvärdera vilka roller de tog, är att bra sätt att få igång en diskussion om ledarskap och organisationsförmåga. Att göra det hela till en lättsam tävling är enligt företagande.se ett bra sätt att få igång gruppen. Den efterföljande diskussionen kan eventuellt leda till att deltagarna ifrågasätter sin förmåga eller oförmåga att ta för sig inom laget, eller på vilket sätt de låter andra ta plats. Detta kan så klart ge ovärderlig information till en företagsledare, och stärker definitivt banden mellan de anställda. Ett tips är att också krydda konferensen med en expert på ledarskap. Advantum Kompetens erbjuder bland annat flera utbildare på detta område, och kan vara en perfekt avslutning på en lyckad konferens.

 

Taggar: , , ,

 

Dela 
 
 
 
erudito