Lägenhetshotell

Stockholm är en fantastisk stad på många sätt. Det finns vacker natur, ett fartfyllt uteliv och många spännande startups att jobba för. Problemet är dock inte att locka människor till huvudstaden utan att erbjuda dem ett boende. Andra- och tredjehandsmarknaden är svår att ta sig in på och erbjuder ingen vidare säkerhet. För företag som vill ta in konsulter har lägenhetshotell blivit det smidigaste alternativet. Hela hotellkomplex fylls av IT-konsulter från andra länder och företagen får stå för notan. Hur ser framtiden ut för lägenhetshotell och vad tjänar egentligen företagen bakom?

Lägenhetshotellens stora vinster

I Stockholm frodas IT-sektorn och såväl storföretag som Spotify och Google som nya lovande startups söker hela tiden talanger från utlandet. Bostadsbristen har dock lett till hutlösa priser på lägenhetshotell. De stora aktörerna går med 30% i ren vinst. Lägenhetshotellen ligger oftast en bit utanför city i exempelvis Kista och Rotebro. Trots det kan en enrummare gå loss på 13 000 kronor i månaden. På Stayats lägenhetshotell bor så många indiska IT-konsulter att de kunnat bilda ett eget cricketlag. Inget tyder på att utvecklingen kommer avstanna då flera av de stora aktörerna håller just nu på att bygga fler lägenhetshotell.

Hyr ut ditt boende

Har du ett boende i Stockholm som du kommer vara borta ifrån exempelvis på grund av resor eller studier på annan ort? Då kan du hyra ut boendet via Airbnb eller någon av de andra liknande sajterna. Det gör ingenting om lägenheten inte ligger centralt, det kan finnas konsulter som jobbar i någon förort och vill ha boende där. För att maximera summan du får in per natt bör du dock fixa till lägenheten och ta snygga bilder. Det är inte bara det praktiska som spelar roll. Rent estetiska föremål som gardiner och elementskydd kan skapa en trevligare känsla och därmed rättfärdiga ett högre pris.

 
 

Dela 
 
 
 
erudito