Udda hotell i Sverige

Att välja vilket hotell man ska bo på under semestern är för de flesta av mindre vikt jämfört med vilket resmål man beslutar sig för. Kanske är detta något som håller på att förändras. En trend inom
röd stugaturist- och hotellbranschen är nämligen att erbjuda hotell och boenden utöver det vanliga. Ett exempel som redan har vunnit Stora turismpriset är Tree Hotel i Norrbotten. Konceptet är som namnet antyder skogsbetonat, och rummen är alla upphängda i träd. Hotellet erbjuder olika rum som alla har designats på olika sätt. Här kan du till exempel välja att bo i en spegelkub, ett UFO eller ett rum som utformats likt ett fågelbo. Rummen har skapats av några av Nordens mest kända arkitekter, och har blivit berömda inte bara för det säregna konceptet utan också för den vackra utformningen. Konceptet lockar turister från hela världen, och bidrar än mer till en för internationella gäster exotisk omgivning. Många väljer att stanna under sommaren när det är midnattssol, men möjligheten att bo i trädet under vintern finns också.

 

Bo i en stubbe?
Ett annat exempel på ett minst sagt udda hotell i Sverige är en stubbe i Karlsborg. Detta boende är en del av Karlsborgs camping och erbjuder två olika stubbar, utrustade med dusch, toalett och ett pentry där man kan mat. Ännu en stubbe man kan bo i finns väster om Töreboda och erbjuder plats för två personer. För den som föredrar ett boende närmare vattnet kan man välja att bege sig till Östra Hamnen i Västerås. stubbeDär laga  finns nämligen hotellet Utter-inn som till viss del ligger under vattenytan. Närmare bestämt består hotellets enda rum av 25 kvadratmeter ovanför vattenytan och 6,5 kvadratmeter under. 

 

Ett kul alternativ för en barnfamilj
Även om det säkerligen är många som skulle uppskatta ett lite annorlunda boende på semestern, där hotellet i sig är en lika stor del av resan som omgivningen, så är det också ett koncept som lämpar sig för barnfamiljer.

jacoblouise

barnsemester.se kan man läsa om olika typer av hotell och boenden som uppskattas av både barn och vuxna och få lite inspiration inför sommaren.

 

Taggar: , , , ,

 

Dela 
 
 
 
erudito