Världens bästa hotell

Även om de flesta kanske anser att resmålet är viktigare än det hotell man väljer att bo på, så håller nog de flesta med om att ett lyxigt hotell verkligen kan sätta pricken över i på en lyckad semester. Många minns nog i 43078538_w300vissa fall en riktigt bra hotellvistelse lika bra som själva destinationen. Att lyxa till resan med att bo på ett riktigt flott hotell är något som många säkert drömmer om att få kunna göra. Om man vill bo på världens absolut bästa hotell måste man dock vara beredd på att hosta upp en rejäl slant. Reseguiden.se har listat några av världens bästa hotell och något som många av dem har gemensamt är mat av högsta klass och individuell design av rummen. Ett exempel är Le Manoir aux Quat’Saisons i Oxfordshire, Storbritannien. Det skapades av den världskända kocken Raymond Bland och erbjuder bland annat en restaurang som har fått två stjärnor av inflytelserika Guide Michelin. 32 unikt utformade rum gör upplevelsen mycket speciell, men man måste å andra sidan betala från 5 800 kronor per natt för att få njuta av design och mat i världsklass.

 

Bo högt i Dubai
En av världens mest kända moderna byggnader, Burj Al Arab i Dubai, stoltserar med några av världens dyraste och flottaste rum i den 321 meter höga byggnaden. Den berömda designen i form av ett segel har blivit till ett landmärke för Dubai, och hotellet rankas som ett av världens absolut bästa. I den största sviten kan man bo för 136 000 kronor per natt, men då får man hela 780 kvadratmeter att bre ut sig på. Tripadvisor har gåttother_tch_cat_Small igenom några andra av världens bästa hotell, som inte bara ligger på en för de flesta ouppnåelig klass av lyx. Deras tävling kallad Traveler’s choice låter gästerna själva rösta, och nummer ett på årets lista blev Grand Hotel Kronenhof i Pontresina, Schweiz. Med en blandning av gammal charm och modern teknologi erbjuder hotellet enligt läsarna en oförglömlig upplevelse i en naturskön miljö.

 

Säregen design på Bali
Även cntraveller.com listar årets bästa hotell, och här hittar vi bland annat Alila Villas Uluwatu på Bali. Byggd intill vattnet i ovanlig och spektakulär design erbjuder detta lyxhotell sina gäster enroomwithaview-mykonos-traveller-3may13-heinz-troll_b_206x137 oförglömlig upplevelse. Alla rum har en privat pool och hotellet erbjuder dessutom mat och service i världsklass. Några av rummen är som små hus och kan dessutom erbjuda en privat butler 24 timmar om dygnet.

 

Taggar: , , , , ,

 

Dela 
 
 
 
erudito