Världens dyraste hotellrum

Vad man letar efter när man bokar boende till sin semester varierar. En del vill hitta ett så billigt och praktiskt boende som möjligt, för att kanske kunna lägga pengarna på upplevelser på resmålet. Andra föredrar att bo i stil, och lägger gärna några extra hundralappar eller tusenlappar på ett lyxigt hotellrum. Även om man är van vid det sistnämnda är det dock sannolikt ingenting i jämförelse med de hotellrum som kvalar in på listan över de dyraste hotellrummen i världen.

Det allra dyraste hotellrummet i världen finns på Hotel President Wilson i Genève. Det är ett rum som passar presidenter och paranoida, eftersom alla fönster i rummet har skottsäkert glas. ”Rummet” är 1800 kvadratmeter stort, och rymmer bland annat ett privat bibliotek och en flygel, liksom ett antal ståtliga matsalar, sovrum (som vart och ett har en egen hiss) och badrum med utsikt över staden. Den kungliga penthouse-sviten, som den kallas, kostar 600 000 kronor per natt att bo i.

Det näst dyraste rummet är hälften så dyrt som Hotel President Wilsons penthouse-svit, och har alltså den fortfarande saftiga prislappen på drygt 300 000 kronor per natt – 368 000 för att vara exakt. Rummet finns på Grand Hyatt Martinez Hotel i Cannes, och om man känner att man behöver en egen trädgård, jacuzzi, privat matsal och ett turkiskt bad i sitt rum, allt med fantastisk utsikt över Cannes, så kan priset vara värt det, eftersom allt detta ingår i hotellets presidentsvit. Förutom detta kan man också känna historiens vingslag i sviten, som varit i bruk sedan 1920-talet.

Om du värdesätter ostördhet över allt annat ska du istället lägga dina pengar på en svit på Grand Resort Lagonissi i Aten. ”Sviten” är egentligen ett eget hus som du får ha helt för dig själv, med en trädgård på 30 hektar att bre ut dig i. Trädgården innehåller bland annat en privat, uppvärmd pool. En natt i ett sådant hus kostar 320 000 kronor.

Kanske var din tanke när du läste om det privata huset ovan att det låter bra, men att du hellre skulle ha den uppvärmda poolen inomhus. Det kan du få i Hugh Hefner-sviten på Palm Hotel i Las Vegas. Förutom den uppvärmda poolen finns också ett vattenfall och en roterande säng i sviten, som kostar 250 000 kronor per natt. Minst sagt något för lyxälskaren.

 

Taggar: , , ,

 

Dela 
 
 
 
erudito