Vett och etikett på hotell

Vett och etikett på hotell

Om du undrar över hur man ska bete sig för att bli en populär gäst på ett hotell kommer du få en del värdefulla tips i denna text. Om du följer våra enkla vett och etikettregler får du och dina medgäster en trevligare vistelse. Generellt kan man säga att sunt förnuft räcker långt. Vad för slags beteenden skulle du själv störa dig på om du jobbade på hotell eller kom dit som besökare? Att själv undvika detta brukar kunna räcka långt. Hotell med gemensamma utrymmen för bad och WC kräver lite extra fingertoppskänsla. Ta reda på vad som gäller i förväg.

xn-bro2.se

Omtänke om andra gäster på hotellet

Det finns olika skäl att sova på hotell. Ibland uppstår vissa intressekonflikter t.ex. mellan affärsgäster som behöver lägga sig tidigt och gäng som åkt iväg på en festresa och som kommer hem från krogen sent på natten. Både dessa grupper måste vara beredda på att kompromissa lite. Detta gäller särskilt om det är lyhört på hotellet och i gemensamma utrymmen som lobby, hissar och hotellets restauranger. Du ska inte själv tillrättavisa hotellgäster som stör dig – vänd dig istället till receptionen med eventuella klagomål. Volymen när det gäller TV och musik ska i regel skruvas ner kl 22. Är du på partyhumör är det bättre att fortsätta i hotellets bar eller restaurang. Försök även bete dig på ett smidigt sätt i frukostmatsalen – ta inte största bordet om du är ensam och lägg tillbaka morgontidningen efter dig. Förhoppningsvis får du den upplevelse du sett fram emot i ditt hotellrum och dess sängar.

Respektera hotellets regler och personal.

Det finns även några saker man bör tänka på i relation till hotellets personal. Om du har särskilda krav på rummet, du kanske behöver barnsäng eller anpassning utifrån funktionshinder eller om du föredrar rum med badkar och utsikt, så ska du ange detta vid bokningen. Normalt gäller regeln att du bör lämna rummet senast klockan tolv på avresedagen. Hotellet har ingen skyldighet att tillhandahålla rummet längre än så utan att du betalar extra, men ofta kan det lösa sig om du hör efter snällt. Vill du checka in efter kl 18 är det praxis att ange detta vid beställningen. Om du flyttar på möbler inne i rummet ska du själv ställa allt till rätta så att det ser ut som när du checkade in. Det är inte säkert att en ensam städerska kan flytta på t.ex. tunga sängar. Om du betalar för ett enkelrum har du egentligen inte tillåtelse att ta upp en extra person på rummet.

 
 

Dela 
 
 
 
erudito